Ingrid Carlqvist

Ingrid Carlqvist, f 1960, är svensk journalist och författare. Hon började på Journalisthögskolan i Göteborg som 19-åring, och arbetade därefter som journalist på en rad svenska dagstidningar. 1995 blev hon den första kvinnan någonsin i Kvällspostens redaktionsledning, hon har också haft chefsposter på Aftonbladets gratistidning Punkt SE och magasinet Villaliv. Carlqvist är även en flitig författare och har bland annat gett ut flera böcker i samarbete med teveprofilen Carolina Gynning och mediet Benny Rosenqvist.

Efter valet 2010 började Ingrid Carlqvist bli allt mer bekymrad över tillståndet i Sverige. Hon inledde därvid en bana som högprofilerad opinionsbildare och politisk dissident i invandringsrestriktiv och konservativ riktning. 2012 startade hon tillsammans med den danske journalisten och historikern Lars Hedegaard den kontroversiella och mycket uppmärksammade veckotidningen Dispatch International, som dock lades ner 2014.

Sedan 2015 ägnar Ingrid Carlqvist sig på heltid åt att skriva böcker, samt bedriva opinionsarbete. Hon har senare drivit podcasten Ingrid & Conrad, arbetat med webbtidningen Svegot och driver i dag den populära podcasten Ingrid & Maria.